dilluns, 2 de gener del 2012

Pollastre Rostit al Romesco de Cava Rosat

Hola! Molt bon any nou a tothom!!!

Avui us porto una recepta molt senzilla però que llueix moltíssim a taula.

És un pollastre rostit al forn amb amb romesco al cava rosat.

Us aconsello que, ja que és pollastre i acostuma a ser barat, compreu un senyor pollastre de pagès (d'aquells ben grossos i formosos), que acostumen a tenir la carn més tersa i son més agraïts de rostir. I evidentment són molt més gustosos i bons per la salut!

I si de pas voleu comprar ''the best of the best'', podeu comprar un Pota Blava, el Pollastre del Prat. Si cliqueu a l'enllaç arribareu a la seva pàgina web, on podreu obtenir-ne més informació!

I passem a la recepta!


Ingredients
Per a 6-8 persones


- Un pollastre de pagès o Pota Blava
- Oli d'Oliva Verge Extra (millor arbequina)
- Sal i Pebre negre


Per a la Salsa:
- Una ampolla de cava rosat (es pot substituir per cava blanc, lambrusco o vi d'agulla).
- 8 dàtils sense pinyol
- 12 orellanes d'albercoc
- 100gr d'ametlles repelades
- Una dent d'all
- El fetge del pollastre (opcional)
- Sal i pebre negre
- 50gr de mantega
- 50gr d'oli d'oliva
- 1 fulla de llorer
- Orenga, farigola i clau d'olor
- Mig pot de doble concentrat de tomàquet (Mercadona)


Abans de res, les racions son orientatives. En qualsevol cas, heu de preguntar quantes racions us sortirien pel pollastre, ja que depen del pes que faci us en sortiran més o menys!

Sal-pebreu el pollastre (tallat a trossos, demaneu al mercat que us el tallin per coure al forn, que ho faran encantats!) i unteu-lo lleugerament amb oli. Poseu-lo en una safata de forn amb la pell cap amunt. Rostiu-lo al forn a 170ºC fins que sigui daurat.

En una cassola escalfeu l'oli i la mantega de la salsa i fregiu el fetge. Quan sigui cuit, afegiu-hi l'alls i les ametlles. Quan comencin a daurar, afegir els dàtils i les orellanes. Sal-pebrar al gust. Afegir la fulla de llorer, un pessic d'orenga, un pessic de farigola, 3 claus d'olor i el concentrat de tomàquet. Saltejeu-ho tot un xic i aboqueu-hi el cava. Feu-ho bullir tot junt i deixe-ho reposar mentres daura el pollastre.

Quan el pollastre estigui daurat, enretireu els claus d'olor i la fulla de llorer (MOLT IMPORTANT) de la salsa. Tritureu la salsa ben triturada (sobretot, que els dàtils no tinguin pinyol!) i aboqueu-la sobre del pollastre, que el tornareu a posar al forn però a 150ºC.

A mida que la salsa que queda sobre del pollastre vagi torrant-se, aneu girant els talls de carn per evitar que es cremi. Al cap d'una mitja hora (o una hora, depen del forn) l'alcohol ja s'haurà evaporat per complet. Quan la salsa estigui ben concentrada (té una textura similar al romesco), el pollastre ja estarà llest!

Com a guarnició podeu posar-hi unes patates del buffet al caliu, mongetes seques saltejades amb all i julivert, patates fregides o arròs basmati. Totes les opcions són igualment vàlides!


Espero que disfruteu de la recepta tant com la vam disfrutar nosaltres a casa quan la vaig fer! I no us oblideu de comprar una bona barra de pà per sucar!


P.D: podeu visitar la meva pàgina web a www.AdriaSubirana.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada