dilluns, 30 de gener de 2012

Marinada estil Kebab.

Avui us porto una recepta que probablement penseu serà molt complicada, però no!

Us parlo de com fer carn marinada a l'estil Kebab.

Com podeu veure a l'article de la viquipèdia, el mot 'kebab' a Europa fa referència al que en àrab se li'n diu Xauarma (Shawarma), que és ni més ni menys que carn marinada rostida a la graella o en un gyros, els rostidors verticals que veiem a tots els restaurants turcs, àrabs o libanesos.

Ingredients per a la Marinada
- 1/2 got d'oli d'oliva (verge extra millor)
- 1 cullerada sopera de llavors de comí
- 1 culleradeta de cafè de pebre negre mòlt
- 1 cullerada sopera de sal (ben plena)
- 2 fulles de llorer seques
- 2 culleradetes de cafè de farigola seca
- 1/2 got de fulles de julivert fresc (aproximadament)
- 1'5 cullerades soperes de pebre dolç (pimentón dulce) 
- 2 bitxos de caiena (dels petitons, al gust)
- 1 all gros
- El suc d'una llimona

Triturar tots els ingredients amb un turmix fins a obtenir una pasta.


Un cop tingueu la marinada feta, la podeu reservar a la nevera fins a una setmana (sense fer-la servir). Quan l'aneu a fer servir tansols cal untar les peces de carn o peix amb la marinada i ho deixeu reposar durant un mínim de 6 hores a la nevera. Un cop transcorregut el temps, rostiu la carn o el peix en una graella o al forn i serviu-ho acompanyat d'unes patates al caliu, arròs blanc o saltejat amb all, unes verdures rostides o pa de pita.

Us aconsello que ho probeu amb unes costelletes de xai o bé amb pit de gall d'indi, que a mi personalment és com més m'agrada.

Una altra bona opció per a probar aquesta marinada seria fer-ho amb secret ibèric (una part molt melosa del porc), ja que poso molt en dubte que trobeu mai un restaurant d'aquest estil on us serveixin carn de porc!


Disfruteu d'aquesta recepta i animeu-vos a probar-la!


Adrià Subirana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada