dilluns, 16 de gener del 2012

Our Daily Bread

Hola!

Avui és un dia d'aquests en els que ens toca parlar de coses incòmodes i que pràcticament mai ens plantejem:

D'on ve el menjar? Suposo que tothom haurà vist una granja alguna vegada (si no en directe, en alguna pel·lícula o documental) i sabrà com és un pollastre viu, però... estem segurs que el pollastre que comprem al súpermercat és aquell pollastre que viu cofoi alimentat amb gra i mig asilvestrat? I què passa amb la resta dels productes càrnics?

Què en sabem dels cereals i tots els seus derivats? La farina, la pasta, la brioixeria, l'arròs, les llegums... I les verdures?

Avui us presento un documental molt interessant, força dur i a moments desagradable.

Aquest documental és ''Nuestro pan de cada día'' (Our daily bread - Unser täglich Brot). D'origen austriac i publicat el 2005, ens mostra el dia a dia en la industria alimenticia. Potser us costi trobar-lo, però és molt recomanable.

És interessant com es poden dir tantes coses sense fer servir cap paraula. Les poques veus que se senten durant el documental és el que parlen els treballadors entre si en escasses escenes.

No hi ha diàleg. No hi ha música. No hi ha demagogia. No hi ha odi. No hi ha pietat. Tansols veritat.

Us deixo una de les escenes suaus, però podreu veure clarament de què va la cosa!!



Espero que li feu una ullada. No us dic que espero que el disfruteu perquè s'ha de tenir la ment molt perturbada per disfrutar amb aquest documental!

Us copio també un petit trailer. Aquest només és apte per a gent amb l'estómac dur, i per la gent que vulgui veure de què va el documental sense veure'l sencer. En qualsevol cas, si feu el cor fort i decidiu veure'l, us aconsello que ho feu amb companyia (pel suport moral) i sense el volum. El silenci industrial acompanyat pel soroll de les màquines i l'agonia animal... son innecessaris.


CONTINGUT DESAGRADABLE
CONTINGUT DESAGRADABLE

2 comentaris:

  1. Com a bioleg i més especialista en agroalimentaria, només dire un parell de coses i si vols un altre dia tenim un debat sobre aixo.

    1- perque hi hagi aquesta producció de carn vol dir que hi ha una gran demanda de canr i per tant el problea d'haver creat aquest sistemes som nosaltres els consomidors mateixos i no fa falta anar més lluny nomes k vagis a mirar com funciona la area de guisona i ho veuras

    2- Tots aquests animals s'intenten fer estudis de com minimitzar l'estres alhora de matar-los, transportar-los i demes, ja que tot estres es dolent per la carn i afecta al qualitat dels animals. per tant ens poden agradar mes o menys pero son mesures estudiades per donar un rendiment de la qualitat/preu reonable

    David

    ResponElimina
  2. A aquí volia arribar, David. De veritat és això el que volem? La gent no sap que per produir 1kg de carn de vedella es necessiten entre 13 i 16kg de cereal i soja (o equivalents). I no parlem de la de litres i litres d'aigua.

    Si tots consumissim d'una forma més raonable el món aniria molt millor. De fet, fins i tot s'acabaria la fam mundial, m'atreveixo a dir!!!

    ResponElimina