dimarts, 18 d’octubre del 2011

Formació canina a TMB


Conforme les coses extraordinàries es van normalitzant, es va perdent la meravellositat o la qüestionabilitat dels assumptes. M'explico. De sempre el cos de policia ha tingut gossos policia que responen a una tasca concreta (rastrejament de persones, cercadors d'explosius o estupefaents...). Gosso entrenats, pateixen un estrés limitat, i van al cantó de persones que, en la seva majoria, están formades o són expertes en el tractament amb aquests gossos.
Hem va semblar una gran iniciativa que el cos de seguretat privada del Metro de Barcelona fes servir gossos guardia per acompanyar als agents en les rondes.
Desconec el tipus de vida que deuen fer els cans que normalment veig ajeguts amb un morrió al costat d'un guardia, pero no tinc cap dubte que fan exercici. Des de l'experiència puc dir que el Pastor Belga Malinois (la raça que més acostumo a veure en aquestes instal·lacions) és un gos tremendament actiu que necessita exercici, físic i mental. Però és clar, que no tots m'han donat sempre aquesta sensació, sinó aquest post no tindria lloc.
No pretenc qüestionar els professionals que s'encarreguen de la cura d'aquestes preciositats, ni l'ensinistrament que reben, però poso en entredit la formació que tenen els agents que van acompanyats d'un d'aquests gossos. És lamentable que un agent de seguretat no tingui formació o bé no sàpiga controlar un gos que té un ensinistrament tan acurat. Tenen caràcters diferents, això és inherent als éssers vius, però una persona responsable d'aquest animal ha de saber-lo controlar. Un copet sec, una bona reacció i un premi. És molt i molt senzill. No per a tothom, és clar, però no deixa de sorprendre'm.
Són agents de seguretat, són professionals de seguretat, no parlem d'un vellet que te un gos que no calla ni sota l'aigua, o la dona que té un gos que fa amb ella el que vol; parlem d'una persona que ens ha de protegir (de què, ja, això és un altre tema) i que no pot controlar el gos que ha de patrullar amb ell i que será el seu company. Necessiten formació.

Heu vist el nou programa del César Millán a Cuatro?


Lloc web d'on s'ha extret la imatge

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada