dijous, 27 d’octubre del 2011

lockout

Bon dia !

Avui m’agradaria parlar sobre el Lockout que s’està produint a la NBA i ha fet que molts jugadors hagin marxat a altres lligues.

Per començar la ultima reunió que va haver les coses no es van moure de lloc i es van tenir que eliminar 102 partits més i ja es creu que fins el 28 de Novembre no es podria començar. Ja que de moment ja s’han eliminat els partits de pretemporada i els 100 primers partits de lliga.

Per qui no ho sàpiga, el problema d’aquestes cancel·lacions es que s’està negociant el nou conveni col·lectiu que durarà uns 10 anys i per tant les dues parts, tant la patronal com els jugadors estan fent un estira i arronsa amb un parell de temes.

El primer tema i el més important és el repartiment dels ingressos on actualment estava un 57% els jugadors i un 43% la patronal. Ara mateix la patronal exigia ells un 53% i on finalment han arribat a proposar un 50-50% però els jugadors no volen baixar del 52,5%, aquesta diferencia de 2,5% podria arribar a suposar uns 1.200 milions en 10 anys. Per tant es preveu que encara sigui un tema força llarg.

El segon tema que esta a debat és el tope salarial que pot tenir un equip alhora d’afrontar la temporada.

A més a part de aquest conveni de moment ja s’ha perdut 400 llocs de treball en aquest 4 mesos, ja que sobre unes 200 persones treballaven el edifici de la NBA i unes 200 més repartides en els 30 equips de les lligues.

De moment tot segueix força estancant i els jugadors han pres diverses sortides per continuar estant en forma, com és fitxar per clubs, ja sigui de lligues amb un bon nivell, com el cas de Rudy Fernández que ha fitxat pel Madrid, també el cas de base francès Tony Parker que juga en el club on ell es president i d’altres jugadors que han anat a fer diners jugant a lligues com la xinesa on el nivell es molt baix. Per últim tindríem els jugadors que només s’entrenen sense disputar cap partit com és el cas dels germans Gasols que fins fa poc estaven entrenant amb el Barça però sense estar a la plantilla.

Esperem que és solucioni aviat i puguem tornar a gaudir d’aquesta lliga !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada