dijous, 20 d’octubre del 2011

Twitter


No és que els senyors de Twitter em paguin , però m’agradaria fer una mini guia bàsica per utilitzar el twitter.

Perquè qui no conegui twitter és un portal de microblogs on cada usuari pot escriure com a màxim 140 caràcters en cada twit o piulada que faci.

Per tant el primer pas és crear una compte on tindràs el teu nom, nom d’usuari i una contrasenya. A partir d’aquí pots entrar des de qualsevol ordinador o Smartphone posant el teu correu o nom d’usuari i la teva contrasenya escollida.

Un cop aquí entrem en el nostre mur, on veurem tot el que nosaltres enviem i el que la gent a qui seguim escriu.

Per tant un dels passos a seguir es buscar a gent a qui poder seguir. Això ja és a criteri i a gustos de tothom. A que hem refereixo, que dintre del twitter i poden haver moltes utilitats, des de un caire més personal on segueixes a familiars, amics i potser algun famós o institució que et fa gracia, després pots fer-ho des de un punt de vista informatiu i segur a blogs, gent amb opinió similar, ràdios, teles, diaris. O una altre opció es seguir a gent que veus que tens afinitats però no la coneixes gaire.

També s’ha de tenir clar que seguir algú no es necessari que ells et segueixin, per tant quan tu segueixes algú llegiràs en el teu mur el que ell publiqui, però si ells no et segueixen a tu rarament llegiran el que tu posis a no ser que els mencionis.

Una menció sempre va amb una @ i desprès el nom d’usuari, per tant si jo faig un comentari, tipus avui aniré al cine amb @antesdellover, a mi en la pestanya de @mencions hem sortirà tota la gent tan que segueixi com no que m’ha mencionat en el seu twit.


Apart de les mencions també existeixen els hastacs, que son canals que poden crear la gent només col·locant un # davant del que vulgui dir. Per exemple cada cop que nosaltres publiquem un article si podem el #antesdellover es crea un canal amb aquest nom i tothom que posi #antesdellover i ho busqui podrà seguir les converses que vagin relacionades. Durant el dia hi ha els trendig topics TT que son els hastacs que més s’estan utilitzant en aquest moment i poden ser de caires divertits, per programes de tele, partits, política, hi ha de 1000 tipus, ja que cada usuari pot crear infinits canals.

A més a més a part del mur si vols pots clicar a perfil i allà et sortirà cronològicament totes les coses que nomes tu has publicat.

Espero que us hagi quedat més o menys clar com funciona el mon del twitter i no dubteu en seguir-nos a traves de @antesdellover.

Una curiositat més per si algú no ho sabia és que twitter es piular, per tant un twit es una piulada i per això el logo d’un ocell.

Pd: esperem que el twitter en català arribi d’aquí poc !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada