dilluns, 19 de desembre del 2011

Muffins de Carabassa

Hola a tothom!

Avui us presento una recepta fàcil, amb ingredients que tenim a l'abast, barata i deliciosa!!!

És d'en Jamie Oliver, un Xef anglès.

Son unes delicioses muffins de carabassa, ideals per aquesta temporada, que és la de la carabassa i la podem trobar a la majoria de supermercats!

Us passo la recepta per escrit amb algunes rectificacions que faig jo i que fan que la recepta quedi més bona, però podeu seguir la seva perfectament bé!




- 400gr de carabassa violí (pot ser amb o sense pell, però sense llavors si o si!)
- 300gr de sucre integral (ell en fa servir 400)
- 4 ous mitjans
- Un pessic de sal
- 300gr de farina de blat (millor integral)
- 2 culleradetes de llevat (estil royal)
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic (opcional)
- Una mica de canyella (amb compte!)
- 175gr d'oli (ell recomana oliva, però si no en teniu un de molt suau, com arbequina, millor feu servir girasol!)
- Un grapat de nous [uns 100gr] (poden ser ametlles, avellanes, pinyons, xocolata trossejada, o podeu no posar-hi res!)

El procés canvia una mica com el faig jo de com el fa ell, seguiu el que més gràcia us faci!

- Tritureu la carabassa (crua) amb el sucre fins que quedi una pasta fina. Afegiu-hi el pessic de sal, la canyella, els ous i l'oli. Torneu a triturar fins que s'incorpori tot. Triture-hi el bicarbonat (aquest pas és opcional, li dona una mica més d'esponjositat a la recepta! Però sense bicarbonat queden igualment bé).
- Poseu la massa en un bol i afegiu-hi la farina amb el llevat royal (si ho podeu passar per un colador de reixa millor). I finalment, les nous (senceres o trencades)
- Un cop estiguin tots els ingredients ben barrejats, poseu la massa dins dels motlles de muffin. Fixeu-vos que ell a més a més del paper fa servir uns motlles metàlics. Això és perquè els papers normalment no són prou resistents com per aguantar el pes de la massa i s'obren, fent unes muffins planes i lletges! Si no en teniu, podeu fer les muffins dins d'unes flameres pintades amb mantega i enfarinades, i per a desenmotllar-les hi podeu passar un ganivet petit per a ajudar-les a sortir. També podeu fer servir motlles de silicona. Avui en dia els podeu trobar a la majoria de tendes que venen material de cuina!
- Enforneu-les 15-20 minuts a 180ºC per a unes muffins mitjanes (si son petites, 10-15 minuts) i per a unes grans, a 170ºC durant 10 minuts i a 150ºC durant 15 minuts, aproximadament.

[Entenem per muffins mitjanes la mida que tenen les típiques magdalenes de ''La Bella Easo'', per exemple.]


Espero que probeu aquesta recepta que queda deliciosa!!! Tenen un gust molt especial i quan dius que estan fetes amb carabassa la gent alucina! Us en donc paraula! I si teniu qualsevol dubte, no dubteu en preguntar, que per això estem aquí!!!


P.D: podeu visitar la meva pàgina web a www.AdriaSubirana.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada