dijous, 15 de desembre del 2011

Societat consumista


Avui seré breu i només m’agradaria fer un post sobre la reflexió en l’estat que vivim. Perquè estiguem en crisis o no, estem en un estat consumista i cada cop ho veig més. Que comprem per comprar. I si no que aixequi la ma el primer que mai no s’ha comprat una cosa i després no se la posa o no l’utilitza.
Aquest dies en època nadalenca i de compres compulsives veus a la gent que va boja per comprar i gastar els diners, i el que és més fort que algunes famílies gasten més del que tenen perquè és la tradició i és el que han fet tota la vida. Gastar i gastar.
Segurament aquest any baixarà el volum de compres, però no ens descuidem que Nadal no és sinònim de compres sinó d’estar amb la família, amics i en general amb la gent que ens estima.
Per celebrar Nadal, Sant Esteve, cap d’any i reis. Crec que són dies per xerrar amb el tiet que fa temps que no veus, veure com creixen els cosins, gaudir dels avis i viure aquest moments únics i que mai no saps quant duraran. I gaudint d’un bon menjar ja sigui el típics galets de Nadal o els canelons de Sant Esteve.

1 comentari:

  1. Jo crec que tot i que és cert que aquesta societat és consumista, planteges un punt de vista molt... no sabria dir-te la paraula exacte. Però trobo que ara mateix la gent està assabentada de que hi ha crisi i no serà per tant. I amb aquesta crisi s'implementarà poc a poc un canvi en el sistema econòmic, que no vindrà per moviments polítics ni res així. La mateixa economia crearà aquest canvi i nosaltres ens hi adaptarem.
    Perquè el capitalisme pot ser dolent, però no tant com tota la resta.

    ResponElimina