divendres, 16 de desembre del 2011

Persèfone

Àngels Gonyalons i companyia.

Bon dia!
Avui m'agradaria parlar-vos d'aquesta obra que s'estrenà ahir  15 de Desembre al Teatre Lliure de Montjuïc, Plaça Margarida Xirgu 1.
Vaig tenir la sort d'aconseguir entrades per la pre-estrena de l'obra el dia 14 de Desembre i vaig poder veure la primera representació.
Les primeres paraules... Enhorabona al Teatre Lliure i a els "Comediants" per l'obra.

És la història de la mort i la Deessa Persèfone. Per fer-vos cinc cèntims, Core (després anomenada Persèfone) era la filla de Zeus i Demèter que va ser segrestada de jove per Hades i va ser convertida en Reina de l'Inframón perquè va menjar 6 grans d'una magrana. Demèter en conèixer la notícia del rapte de la seva filla va convertir el món en un lloc erm i mort degut a la seva tristesa, però Zeus va arribar a un pacte amb Hades perquè Persèfone tornes 6 mesos a l'any (pels 6 grans de la magrana) a l'exterior i durant aquest període Demèter era feliç i feia néixer totes les plantes (primavera).
Circ de la mort i festa de la vida
L'obra ens presenta el rapte de Persèfone i el tractament que es fa de la mort en general. Sembla una comèdia musical sobre la mort. Protagonitzada per Àngels Gonyalons com Persèfone se'ns mostra com tot el que sembla un trist final no deixa de ser un tràgic inici a l'eternitat. El muntatge fou genial, van ser capaços d'omplir tot el teatre amb olors i fum quan era "adequat". Amb l'ajuda de l'escenografia anaves passant per on fes falta sense haver-te de desplaçar del teu seient, enhorabona a la feina del projector i de totes les plaques que anaven i venien. A més m'agradaria fer especial menció al músic Ramon Calduch per la seva versatilitat instrumental, durant l'obra es manté sempre a l'escenari rodejat d'instruments que va tocant segons el moment: Contrabaix, guitarra espanyola, guitarra elèctrica, bateria, veu...
Per últim però no menys important l'actuació dels quatre components de l'equip emmascarats fins l'últim moment interpretant mil i un personatges còmics i reflexius. Jordi Llordella/ Laia Oliveras/ Laia Piró /Marc Pujol.

Després de tot això realment us recomano visitar el Teatre Lliure a la Plaça Margarida Xirgu 1 i aquest muntatge que almenys a mi m'ha agradat molt.

Us deixo un video al respecte de l'obra en que parla Joan Font presentant l'espectacle

Espero que ho gaudiu tant com jo i no deixeu passar aquesta oportunitat!

Xavier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada