dijous, 22 de desembre del 2011

PowerPoint


Abusem del Powerpoint o de fer les presentacions amb aquest format? Últimament veig que cada cop més fem un ús excessiu del Powerpoint. I encara pitjor fem un mal ús de l’eina i del model. No és que sigui cap expert en exposar, ni en parlar en públic, tot el contrari, sempre em poso nerviós, vocalitzo poc i gesticulo massa.
El que passa sobretot a nivell del professorat és que amb l’eina del Power point molts han deixat d’utilitzar la pissarra, fer esquemes i van més directes i només fan la classe amb el suport de la presentació, que normalment solen ser d’uns colors massa cridaners i dolents per poder imprimir.
També alhora els estudiants ens acomodem una mica al tenir totes les presentacions penjades en els nostres campus virtuals, on baixant i imprimint ja ho tenim quasi tot, i per tant a classe prenem menys atenció. O almenys a mi em passava.
Crec que les presentacions han de ser una eina més però no única, cosa que per a tot el professorat s’ha convertit, almenys a la meva facultat. Penso que seria més interessant que hi hagués un interacció amb la pissarra. A més a més també estaria bé que alguns professors fessin alguna classes teòrica de l'ús d’aquesta eina. Ja que podríem classificar les presentacions segons :
Presentacions de text: professors que abusen de massa text i no especifiquen bé els termes o definicions. Solen ser presentacions avorrides i fan que desconnectis de la classe ja que saps que ho trobaràs tot a la diapositiva.
Presentacions que fan mal els ulls: Típica presentació amb fons cridaners i lletres de 1000 colors on fa veritable mal els ulls veure-la i per tant mires cap un altre lloc.
Presentacions caòtiques: crec que alguns professors pequen de falta d’estructura i fiquen 4 fotos i tot desordenat i caòtic. Tampoc seria això.
Presentacions antigues: Típica presentació que totes les imatges son escàner de transparències antigues i no es veu res de res .
Presentacions infantils: Presentacions que semblen fetes per un nen de 10 anys amb molts colorets i poc contingut.
Entenc que és una eina que s’ha d’utilitzar perquè les imatges valen de vegades 1000 cops més que les paraules, però tot amb la seva mesura i el contingut adequat.
BON NADAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada