dijous, 9 de juny del 2011

Política des del meu punt de vista.

Avui sóc en Xavier, substituint el nostre expert en esports!

Catalunya està patint molts canvis polítics la veritat, un rere l'altre. Des de les eleccions del passat 22 de Novembre fins les últimes eleccions municipals Catalunya ha començat a patir canvis i més canvis en el territori polític.

Canvi més important del 22-N: Convergència i Unió passa a tenir el Govern de la Generalitat tot i que no obté una majoria absoluta el Senyor Artur Mas passa a ser President de la Generalitat.

Què comporta aquest canvi? 

Bé, en aquest punt ens trobarem moltes idees divergents, no obstant això, si se'm permet expressaré la situació i després explicaré la meva opinió.

Què es troba el Govern?: Grans deutes de la Generalitat, un sistema insostenible, manca de polítiques contra la crisi, problemes i més problemes.

Com actua el nou Govern?: les actuacions que duu a terme el nou govern Convergent consisteix en una reestructuració del Govern, suprimint càrrecs i modificant departaments. A més ha de plantejar uns pressuspostos que, com és lògic, han de ser més austers. Per tant es comencen a realitzar retallades en tots els àmbits possibles.

Per què actua d'aquesta manera el Govern? : Com s'ha expressat el sistema que estava seguint l'antic govern no podia seguir. El dèficit que tenia la Generalitat de Catalunya era excessiu. Hi havia càrrecs inncessaris. En un moment de crisi s'ha de treballar per sortir-ne i tots hem de fer sacrificis.
8 anys de tripartit van provocar moltes polítiques socials però s'ha de tenir cap i més val anar poc a poc per poder mantenir totes les polítiques que vols dur a terme perquè si es fan les coses a la babalà passa exactament això, que no es pot sostenir.

Des de el meu punt de vista: trobo que la situació que es va trobar el nou Govern havia de tenir moltes dificultats i entenc les polítiques de retallades que estan duent a terme fins al moment. Lamentablement hi ha dos aspectes a destacar: per una banda el pensament, trist és dir-ho, de la societat en general que opina que aquestes retallades només són per "fotre". L'altre aspecte seria respecte al futur de CiU...

Què passarà en les eleccions d'aquí quatre anys? 
Per part meva opino que el Govern està actuant raonablament i que gràcies a les polítiques que dur a terme segurament Catalunya pugui sortir de la crisi enfortida i amb una bona empenta. Malgrat a això, ja sabem que les bones polítiques econòmiques són impopulars i és bastant possible que aquestes bones decisions avui li costin la Generalitat al Sr. Mas la propera temporada.

Ànims i Visca Catalunya.

Xavier

1 comentari:

  1. Si us plau, una mica de rigor. Si no se sap del que es parla, potser millor no dir res...

    ResponElimina