dijous, 1 de setembre del 2011

La màgia del camí


Molt bones a tots i a totes, què tal ha anat l’estiu? Avui m’agradaria parlar d’un dels viatges que he fet aquest estiu i és que vaig fer algunes etapes del Camino de Santiago, començant a Ribadeo.
La veritat que és una activitat que la recomano al 100% sobretot per aquelles persones que els agradi la natura i gaudeixin caminant i passejant.
Segurament pot sonar a tòpic però el Camino de Santiago té quelcom especial i màgica, personalment aquest cop, és el segon cop que el faig, i ja us dic que cada cop és una experiència diferent i màgica. Ja que l’ambient que es respira és un ambient tant agradable i bonic, ja que tothom s’ajuda entre tothom i on desapareixen les classes socials, sexe, edats... i només queden els pelegrins.
Encara que per començar a fer el Camino s’ha de tenir unes quantes consideracions. Primerament s’ha de planificar el temps i les etapes. Ja que normalment es recomana començar amb etapes de no més de 20-25km per començar agafar el to a les cames i a l’esquena. Per què dic esquena? Perquè el pes que es porta a la motxilla és molt important, normalment hi ha la norma del 10%, on vol dir que el pes que has de portar a sobre no pot sobrepassar el 10% del teu cos, o sigui si una persona pesa 70kg la seva motxilla màxim hauria de pesar entre 7 - 7,5kg. Per tant has de pensar molt bé el que vols emportar-te i sempre pensant que en els albergs pots netejar la roba. Si es segueix aquesta norma evitaràs problemes d’esquena i sobretot d’espatlles que és on s'acostuma a carregar més.
Un dels altres problemes és el calçat i els peus, la meva recomanació és que si el camí es fa durant el maig-octubre vagis amb calçat de treking de bota baixa millor que alta, ja que el peu respira molt millor i no passes per cap terreny excesivament abrupte. Però bé cadascú es coneix els seus peus i com va més còmode i segur, que el cap i a la fi és com aniràs millor. L’altra cosa són els peus, ja que durant el camí fas un gran recorregut i per tant els peus pateixen molta fricció i això pot ocasionar l’aparició de butllofes i et pot fer anar coix i incòmode. Per tant es recomanable portar mitjons sense costures, embenar-te els dits propensos i la utilització de vaselina per evitar que aquesta fricció sigui massa elevada. Però si en surten sempre hi ha dues opcions. La meva preferida es deixar que surti i la utilització de l’agulla i el fil, sobretot si son en els dits o talo i sinó hi ha els compeeds que es posa a sobre l’ampolla abans que tingui el líquid i sense petar i et fa de protecció com una segona pell, aquesta opció la recomano més per ampolles que et puguin sortir a la planta del peu.
Personalment quan em pregunten què tal sempre dic el mateix i és genial, ja que gaudeixes d’unes vistes molt boniques, fas una activitat saludable, coneixes gent, tens temps de pensar, reflexionar, descobrir-te i a més a més amb els temps que corren és una activitat força barata, ja que els preus dels albergs són a 5€ per nit i la majoria d’albergs tenen cuina.
Així que ja sabeu, no us ho penseu 2 cops i a CAMINAR !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada