divendres, 23 de setembre del 2011

La Mercè ja ha arribat

Bona nits a tots i totes,

Com bé sabeu, els que viviu a Barcelona i voltants les festes de la Mercè ja són aquí. I això com no doncs vol dir concerts, espectacles, portes obertes a molts edificis curiosos (com el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona) i molta festa barcelonina.

Avui m'agradaria explicar-vos una curiositat sobre la història de la Mercè. Com bé sabreu la Mercè és la patrona de Barcelona i Santa Eulàlia és de la diòcesi. Però abans de ser la Mercè anomenada patrona de Barcelona, aquest carrec requeia sobre Sta Eulàlia fins que li va ser arrebatat. I per això es diu que quan plou durant les festes de la Mercè no és perquè sí, sinó perquè Santa Eulàlia està plorant perquè els barcelonins s'han oblidat d'ella.

Aprofitant el dia d'avui també m'agradaria comentar unes quantes notícies que han aparegut durant el dia d'avui!

La possibilitat de demostrar com a falsa una bona part de la "Teoria de la relativitat" d'Albert Einstein. S'han enviat neutrins, un cos subatòmic, des del CERN a Ginebra fins a un laboratori d'Itàlia i pel que es veu han anat una miqueta més ràpid que la llum, cosa que la Teoria d'Einstein deia que era impossible.

Per una altra banda també cal destacar la notícia de que Palestina no serà declarat un Estat fins que arribi a una pau amb Israel, ja que les relacions entre ambdós països són extremadament tenses i encara bèl·liques.

I per últim com a curiositat sobre l'economia comentar el fet de que CatalunyaCaixa i Unnim necessitaran dels diners espanyols per aconseguir els fons necessaris per a la seva transformació. Això implicarà que en els consells d'administració i hagi majoria del "govern" per dir-ho senzill, és a dir, de l'Administració Pública.

I ara srs i sres. Bona nit i a gaudir de les festes qui surti!

Xavier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada