dijous, 19 de maig del 2011

Ante Tomic millor pivot de l'ACB?

Com m’agrada el bàsquet !!! per tant no puc deixar de parlar-ne, avui m’agradaria començar a parlar de les eleccions del 5 millors jugadors de l’ACB i del MVP d’aquesta temporada.

Segons les votacions obtingudes que es donen 25 punts pel 1r, 15 pel 2n , 10 pel 3r, 5 pel 4rt i 3 pel 5é, aquestes votacions les realitzen els entrenadors de cada equip, els capitans , un grup representant dels mitjans de comunicació i per últim aficionats a traves de la web. Per cadascuna de les diverses posicions. I un altre apart per MVP

Aquest any els guanyadors han estat els següents:

Bases: Marcelinho Huertas amb 90 punts

Escolta: Jaycee Carroll amb 90 punts

Aler: Fernando San Emeterio amb 100 punts

Ala-pivot: Nik Caner–Medley amb 100 punts

Pivot: Ante Tomic amb 60 punts

Fins aquí tot podria semblar correcte, però un servidor té molts de dubtes amb l’adjudicació del premi a millor pivot i ara m’explicaré. Per començar el premi tinc la sensació que s’ha de donar per els les estadístiques i també pel que representa el jugador dintre del mateix equip, per exemple tots els jugadors que han estat guardonats és podrien dir que són el jugador franquícia del equip, però en el cas de Ante Tomic no és així. Ja que és un jugador d’equip i no ha destacat en cap moment de la campanya. A més si analitzem els seus vots podem suposar un part de favoritisme a favor de l’afició.

PÍVOT

Total

Entrenadors

Jugadors

MM.CC

Afició

1. A. TOMIC

60

25

10

-

25

2. J.FREELAND

48

10

25

10

3

3. S. BARAC

45

15

5

15

10

3. G. AYÓN

45

-

15

25

5

Com podem veure si eliminéssim el vot de l’afició el resultat seria molt diferent i Freeland obtindria 45 i en canvi tomic es quedaria nomes amb 35.

La meva critica és al sistema de votacions, ja que crec que darrera de les votacions d’internet dels aficionats pot haver una certa manipulació alhora de votar, ja que sempre aquest vots d’internet és poden modificar o fer una propaganda més gran perquè un sector voti més. La meva proposta seria que el sistema continues igual però que la votació de l’afició servis per decantar la balança en cas d’empat. Per exemple en aquest cas si trèiem el sistema d’aficionats Tomic i Barac tindrien 35 punts però com que l’afició ha votat més a Tomic se’l donaria un punt extra.

Se que des de aquest petit blog no es canviarà el model, ja que darrera del sistema de votacions hi ha una gran publicitat d’Orange i demés patrocinadors que no els interessa. Però de cara de donar un premi s’hauria de fer mirar. Ja que el cap i a la fi es un reconeixement per la feina ben feta durant aquesta temporada i crec que Tomic aquest any no ha estat el millor en la seva posició. Potser d’aquí uns anys serà un gran dominador però el 2010-2011 no ha fet números i partits per ser el millor pivot de l’ACB.

Els play off ja estan aquí

Per últim faré un petit comentari, ja que un cop acaba la lliga regular han arribat els play off de l’ACB. on l’ordre dels quarts de final són els següents:

1 . Regal FCB vs 8. Unicaja de Màlaga

2. Real Madrid vs 7. Fuenlabrada

3. Powe electronics Valencia vs 6. Bizcaya Bilbao Basquet

4. Caja Laboral vs 5. Gran canarias 2014

Ara deixo anar una serie de pregunta a veure si durant aquestes setmanes es poden resoldre. Ja que aquest play off per mi estan molt i molt oberts.

Així que creieu que el Barça campió de ACB podrà guanyar els play off?

Veieu una alternativa al Barça? Penseu que el Madrid podrà tornar a guanyar aquest cop?

Es notarà la baixa de Tiago Splitter als play off? O tornarà aparèixer la millor versió de San Emeterio?

Pesic ha aconseguit formar un gran bloc a Valencia, però suficient per guanyar l’ACB?

Hi haurà alguna campanada aquest any? O el factor pista és indispensable?

En fi durant aquestes setmanes s’aniran descobrint tots aquest misteris.

Ara a gaudir de l’espectacle !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada