dijous, 26 de maig del 2011

Canvi?

Em sap greu però avui no puc parlar d’esports desprès de tot el que ha passat aquesta setmana i el que passarà ens els propers mesos o anys.

Esta clar que Espanya s’ha convertit en una marea blava al poder del PP on gràcies a les alcaldies i presidències autonòmiques gestionaran 31.000 milions en impostos. Tal i com va succeir al novembre hi haurà una altre marea blava de CiU a tota Catalunya. Ara aquí es on em faig la pregunta. Realment les dretes son el canvi que necessita Espanya i Catalunya per tirar endavant? En serio que les retallades i deixar de fer politiques socials és el que ens interessa?

Quin panorama ens espera? Desprès d’aquestes eleccions el PP s’ha convertit amb un nen petit que sap que tindrà molt bons regals de Reis perquè els ha vist i saps que estan allà i està esperant amb candaletes perquè arribi i per això vol avançar la data de les eleccions generals previstes pel març del 2012. En canvi el PSOE vol allargar el màxim per poder rentar la cara al partit i millorar la nova figura del pròxim candidat a enfrontar-se amb Mariano Rajoy.

Segurament el PSOE tindrà molta feina a fer i poc temps, ja que gràcies a la seva reforma laboral i a l’atur que hi ha la gent està molt indignada i enfadada, sinó només cal veure com llocs on tota la vida han estat del PSOE com Andalusia o Extramadura han desaparegut a mans del PP.

Probablement el mal estar general, la poca connexió que té el govern amb les persones i un discurs d’esquerres que sempre costa més de defensar que el discurs populista de les dretes ens espera un panorma força fotut per la gent d’esquerres.

Ara bé sempre es diu que és pot aprendre de la derrota aquí es on esta el problema d’aquest politics que enlloc de assumir el “mea culpa” i veure que la gran majoria dels votants d’esquerres estan decepcionats i INDIGNATS, culpen a la crisi dels mals resultats. Llavors crec que forà bo que algun polític és passes per la puerta del sol o per plaça Catalunya i mires el manifest perquè veuria que totes les propostes són molt coherents i lògiques per un país del segle XXI.

A Catalunya el panorama no és força millorable que a la resta d’Espanya ja que el PSC on té una gran crisis d’identitat segurament la més gran dels últims temps, ja que continua sent el gos falder del PSOE però alhora hi ha una part del partit que li agradaria desvincular-se i formar un partit sense dependre de la seu de Madrid. A causa d’això i de algunes politiques mal fetes ha perdut 2 ciutats on portava 32 anys governant, com es Girona i Barcelona a favor de CIU que continua pujant i sembla que ara mateix esta sobre una onada de felicitat i bonança a costa d’uns votants desencantats amb l’esquerra catalana.

Finalment trobo estrepitós el que està passant amb ERC, crec que ara mateix es un vaixell sense rumb ni lideratge i això els votants ho perceben ja que no creuen amb aquest partit. Sort que finalment Joan Puigcercos i la seva cúpula han dimitit i a partir de setembre hi haurà les eleccions. Crec que Esquerra el que hauria de fer es mirar una mica els nostres veïns del país basc i amb Bildu i potser aprendrien quelcom. I és podrien aplicar el lema, units fem força, perquè ja està bé tants partits d'esquerres i disgregats.

A més a més a Catalunya suma un nou factor i es la por a la immigració ja que el partit de Jossep Anglada PxC ha pujat com l’espuma gràcies al seu discurs racista i amb el lema “primer els de casa”. Que són discursos on crea inseguretat i odi a parts iguals i gràcies aquest discurs ha tingut regidors a Hospitalet, Santa coloma, Mataro, Vic i altres ciutats.

Per últim m’agradaria afegir per la gent que no s’ho hagi mirat, és una sèrie de propostes de Democràcia Real JA. La veritat val la pena fer una lectura.

Tot seguit, les expliquem de manera esquemàtica:

Eliminació dels privilegis de la classe política:

Controlar l'absentisme parlamentari

Supressió de privilegis fiscals i equiparació amb el salari mitjà

Eliminació de la immunitat legal

Publicació obligatòria del patrimoni

Reducció dels càrrecs designats a dit

Lluita contra l'atur:

Repartiment de tasques per fomentar reduccions de jornada i conciliació laboral

Jubilació als 65 anys

Bonificacions per a empreses amb menys del 10% de treballadors temporals

Garanties laborals

Restabliment dels subsidi de 426 euros als aturats de llarga durada

Dret a l'habitatge:

Expropiació pública dels pisos que no s'han venut i traspàs al mercat de lloguer protegit

Ajudes al lloguer per a joves i persones amb pocs recursos

Dació com a pagament suficient per cancel·lar la hipoteca

Serveis públics:

Control independent de pressupostos i despeses

Contractació de personal sanitari per reduir les llistes d'espera

Contractació de professors per garantir una ràtio adequada d'alumne per aula

Reducció de costos a les matrícules universitàries

Finançament públic de la recerca per garantir-ne la independència

Transport públic econòmic, ecològic i de qualitat

Aplicació de la llei de dependència

Control dels bancs:

Prohibició de qualsevol rescat a entitats bancàries

Augment dels impostos del sector en funció de la despesa social provocada per la crisi

Devolució de tot el capital públic aportat

Prohibició d'invertir en paradisos fiscals

Regulació de sancions a la mala praxi i als moviments especulatius

Fiscalitat:

Reducció de la despesa militar

Augment del tipus impositiu a les grans fortunes

Eliminació de les SICAV

Recuperació de l'impost sobre el patrimoni

Control real i efectiu del frau fiscal

Promoció internacional de la taxa Tobin sobre les transaccions financeres

Llibertats ciutadanes:

Abolició de la llei Sinde i protecció de la llibertat a internet

Referèndums obligatoris per les qüestions de gran importància o que arribin de la UE

Modificació de la llei electoral per garantir un sistema autènticament representatiu i proporcional

Independència del poder judicial

Democràcia interna als partits

1 comentari:

  1. De veritat, hi ha moltes mesures xaxi-pirulis clar que si! Però pel país de la gominola! Ara mateix moltes coses son utòpiques! Primer de tot penso que va el sentit comú. I penso que és de sentit comú que si no hi ha no es pot gastar.
    Estaria genial poder discutir punt per punt cada política i proposta i tindríem per una bona estona realment però igual que hi ha grans propostes n'hi ha que són pensaments d'un utòpic.
    En quant a les esquerres estic totalment d'acord que si volem fer alguna cosa de profit amb el nostre país s'han d'ajuntar i parlar amb una sola veu. No ens serveix de res tenir un fotimer de partits d'esquerres i/o independentistes que no treballen junts i no podem sumar.

    També val a dir que jo tinc confiança en el Sr. Mas i penso que tot el que està fent ara li costarà el lloc d'aqui 4 anys segurament, però ell haurà marcat un canvi a Catalunya que sortirà enfortida sempre i quan el tripartit no la torni a enfonsar en una misèria deficitària...

    Xavier

    ResponElimina