dimarts, 24 de maig del 2011

Esto es democracia, sin duda.




Diumenge totes les acampades en favor de la democràcia van quedar eclipsades per la corrupció electe. Arreu d'Espanya. Total de les municipals: 3.317 alcaldes del PP als ajuntaments espanyols, 1860 alcaldes per al PSOE, 384 per a CIU, i la resta, 581 repartits entre totes les opcions polítiques que el ser humà es capaç de crear. Però jo no vull parlar de dades. Vull qüestionar els motius.
Quants inocents ens vam preguntar dilluns "porqué"?: Llistes tancades.
Vull pensar que la gent no és del tot imbécil i que han votat al PP als ajuntaments com a càstig per al PSOE, sempre SEMPRE, pensant a curt termini, que sembla ser la manera de pensar majoritària en aquest país.
Perquè dic que la gent pensa a curt termini? És evident que moltes d'aquestes persones que els han votat, no han pensat en les conseqüéncies a mig termini que pot arribar a tenir un alcalde del PP als ajuntaments més petits i no tan petits (p. ex. recalificació de terrenys, corrupció...).
Perquè la gent pensa a curt termini? La gent està farta de no obtenir resultats. Molts són fills del seu temps, gent que no ha cultivat la idea d'invertir un esforç penós per obtenir uns resultats profitosos més endavant. Només veuen "el aquí y ahora". Aquest país no ha invertit mai en fer canviar aquesta mentalitat; la gent també espera que els hi donguin tot cuit i fet. Som molt cómodes. Però no parlo per tothom, és clar.

Molts dels alcaldables que finalment han estat escollits tenen cárrecs per malversació de fons, soborns,etc. Però poden sortir escollits a les llistes del PP i la gent ELS VOTA.
La gent vota perquè els alcaldes els puguin robar els calers millor. On s'han deixat el sentit comú?

Poca gent tenia l'esperança que les acampades en favor d'una democràcia real i directa poguessin canviar la mentalitat de la gent. El resultat de le eleccions demostren que la gent vol un canvi, pero a la vegada demostra que no mouran el cul per que el canvi arribi. Són gent cómode, conformada amb treballar una mica i obtenir una recompensa més o menys acceptable. I no només no farán el canvi sinó que ens impedirán aconseguirlo als que realment el desitgem. Als que sabem qué cal per MILLORAR.

Encara no sabem com s'ha de fer. Encara no sabem quan ho farem. Però temps al temps. Les revolucions del 1800 van durar més de 60 anys.

Temps al temps.

INDÍGNATE. Toma la calle!

2 comentaris:

  1. No hay que ponerle ni comas, es justo lo que tiene que pensar cualquier persona sensata en estos momentos.

    Me pregunto si será bueno que lleguen al poder ahora. Me pregunto si sucumbirán ante la crisis o su magia negra la doblegará hasta que le llegue el turno al PSOE dentro de 9 años. Me pregunto si es mejor que contenten a la gente con sus tejemanejes, con tal que sea feliz la mayoría, o que deban putearnos merecidamente para que aprendamos la lección.

    Me pregunto si el PSOE podría haber usado medidas más eficientes, con la consecuente desbandada de campañas electorales que habría habido hace tres años si le hubiera metido un pepino por el culo a Botín. Me pregunto si la población española no se habría dado cuenta de que un geiser en mitad del salón no lo puede solucionar ni el mejor fontanero ni Super Mario. Me pregunto si algún día veremos más allá, y dejaremos de razonar aturdidos por el condicionamiento simple como un perro de Paulov

    Me pregunto si el sol saldrá mañana.

    ResponElimina
  2. Jo vull dir una cosa: jo crec que la gent no és imbècil, és la dreta que és oportunista, les acampades d'arreu i la desafeccio als polítics els han anat de collons, just ahir al matí, despres de la ressaca electoral, un company em va enviar un correu amb una grafica de participació. en ella s'hi podia veure com el PP havia obtingut el 24% del total dels vots, el PSOE el 18% i l'abstenció el 33%, resumint: PPSOE 42% vs Abstenció 33%.

    A partir d'aqui hem de reflexionar: de què ens han servit les acampades? perquè han perdut força despres de les eleccions quan el mès lògic hauria estat que aguantéssin i s'intensifiquéssin just ara que els nous governs s'estan composant?

    Qui ha llegit l'abstenció ara que ja ténen el cul a la cadira?

    Considero fonamental que alguna formació propòsi un canvi de la llei electoral on el vot en blanc i l'abstenció, es tradueixin es escons buits, d'aquesta manera, la gent podrà veure com només el 24% del congrés (i no la majoria absoluta com ara) es del PP, i així, amb la resta de les formacions.

    Considero que el problema no rau en si això és o no és democracia, al meu entendre si, ho és, el que ha volgut votar a la dreta ho ha fet, el que ha volgut votar a l'esquerra també i el que s'ha volgut quedar a casa llegint un llibre també ho ha fet. Considero que totes les opcions de vot son lícites i democratiques, just al contrari, malauradament, de la nostra obsoleta, casposa i cavernària llei electoral!

    (que mai tocaran els grans per no donar protagonisme als petits!)

    ResponElimina