divendres, 6 de maig del 2011

Bye Bye Laden

Bona nit a tots!
Bé, com segur que sabreu fa poc va ser mort Ossama bin Laden, un terrorista dirigent d'Al-Qaida que va ser el més alt responsable de l'atac a les torres bessones fa ja quasi 10 anys.
Arran d'aquesta notícia mil i una li han seguit, realment ha estat una explosió d'informació.
Tot va començar quan EEUU va avisar de que havíen mort bin Laden tot i que hi havia dubtes al respecte per part de tothom. De seguida va aparèixer el Sr. Barack Obama per confirmar la notícia. Tot seguit van començar a sortir a la llum detalls de l'operació anomenada Geronimo i de com els SEALS havien entrat a la residència d'Ossama i l'havíen mort.
Però on era el cos? Això ningú ho tenia clar. Moments més tards es va dir que havia estat llançat al mar després de donar-li pau amb els ritus musulmans corresponents. tantes coses han acabar provocant un fort enrenou i encara avui surten notícies sobre si les fotos del mort hauríen de sortir a la llum, de què hi havia en les memòries flash que guardava el terrorista... I moltes més coses.

Ara ve quan ens toca fer una mica de reflexió i pensar en tot això una mica en fred.
Matar Ossama bin Laden era la millor cosa que es podia fer per lluitar contra el terrorisme? Això ha canviat més coses a més del rumb que porten les properes eleccions americanes? És això el que s'anomena justícia? És necessari fer tant de soroll amb la notícia?

Són moltes més les preguntes que ens podríem arribar a formular i realment moltes no tindríen una resposta clara ni única. No podem contestar simplement que això és justícia ni podem dir que no ho és, una cosa seria un insult per tots els morts que hi van haver i hi han hagut provocats per atemptats terroristes i l'altre seria un insult al sistema judicial poder.

Realment no és una cosa senzilla ni agradable el fet de "mullar-se" en un tema com aquest. per la meva banda només diré que trobo que cap ésser humà hauria de poder decidir sobre la vida i la mort dels altres però alhora acceptaré el fet de que a partir d'ara podrem estar segurs de que aquesta persona en concret no provocarà més immolacions.

Us deixo aquí el video de com el Sr Obama anuncia la mort de bin Laden i explica l'operació.


Sigui com sigui, mai no oblidarem com es va patir aquell 11 de setembre.

Salut i sort per a tots.

Xavier

1 comentari: