divendres, 8 d’abril del 2011

Euros, Euros i Eurodiputats

Ja ho heu sentit? Bé, pels que no ho hagueu escoltat a les notícies o bé a les xarxes socials us en faré cinc cèntims.
Aquest dimecres dia sis d’abril es va dur a terme una reunió de europarlamentaris, els representants de tots els ciutadans europeus, per tal de plantejar una sèrie de mesures amb l’objectiu de redurir les despeses que provoquen: vols, dietes, allotjament i salaris.
Un cop realitzada la votació, quina ha estat la sorpresa? 405 vots en contra, 151 a favor i 106 abstencions. Però més important encara, que han dit els nostres “representants” a Europa?

Com bé sabreu o poder notareu en vosaltres mateixos, l’economia no es troba en el millor moment de las seva història. Alguns països ja no s’aguanten ells sols i no es paren de generar conflictes que, com en el cas de Líbia i el petroli, només fa que augmentar la inflació, és a dir, els preus.

Com a gent de bona fe nosaltres esperaríem que els nostres “representants” defenguin la millor opció per tots que és, lògicament, reduir les despeses generals, oi? Però quina és la sorpresa: tots els eurodiputats de PSOE menys un han votat en contra, tots els del PP menys un en contra i UPyD també ha votat en contra d’anar en classe turista, de congelar-se els sous i de deixar de cobrar dietes.
Clar, qui seria el boig que voldria anar amb classe turista amb gent mileurista si hi arriba! O qui voldria congelar-se el sou mentre hi ha gent que ni el té! Com podeu veure és totalment lògic i moral la decisió que prenen, oi?

Per una altra banda trobo que cal felicitar als eurodiputats catalans i a la mallorquina per votar a favor de la moció i tenir consciència del que de veritat és important, cosa que no és el seu sou ni la seva comoditat.

A més a més tocarà aprofitar per destacar com, des del govern espanyol, cada cop s'escanya més a Cataluny en l'aspecte econòmic. Només fan que demanar que els pressupostos siguin inferiors, que hi hagin més retallades i que tot i així seguim donant els diners a Espanya i que si volem pugem els impostos per contrarestar les retallades. A mi, personalment, em sembla una vergonya que se'ns reclamin unes retallades que fora del nostre país, Catalunya, no es volen acceptar ni una part que seria viatjar en turista.

Per últim m’agradaria remarcar que aquest fet, penso jo, tindrà greus repercussions en les properes eleccions europees i com és obvi això només fa que crear un greu desencís en la població que no es veurà gens motivada a anar a votar perquè se sentiran com si els estiguessin, mai millor dit, robant el vot.

Per a més informació sobre el cas dels eurodiputats podeu visitar aquest enllaç del diari Ara.
Espero que ho gaudiu!

Xavier

3 comentaris:

  1. Enea:

    Tot el que dius es cert i hi estic d'acord...¿Ón anirem a parar? A aquest pas serà millor viure fora d'Espanya...
    m'ha agradat el comentari: tindrà greus repercussions en les properes eleccions europees i com és obvi això només fa que crear un greu desencís en la població que no es veurà gens motivada a anar a votar perquè se sentiran com si els estiguessin, mai millor dit, robant el vot.

    Si abans la gent ja ho creia ara ja...quina vergonya.
    Molta crisi i molta retallada en la sanitat i altres àmbits mira’ls a ells i també ha ajudar a altres països a sortir de la crisi: Grècia, Portugal...
    ¿Què serà el següent?

    ResponElimina
  2. Hei! Volia comentar-vos que m’agrada molt el blog, me’l va ensenyar en Vicent i ara hi estava fent una repassada a totes les entrades, que em semblen molt interessants.

    Pel que fa referència a Robar Vots: si ens roben el vot no és més perquè ens ho deixem fer.

    Ara per ara sembla que la política sigui un monopoli empresarial, on dos partits acaparen entre el 80% i el 90% de la representació, per això no s’han de molestar en fer bona política i es poden permetre fer el que els dona la gana. Aquest any, amb les municipals, sembla que hi ha més conscienciació respecte al tema de centralitzar el vot, la proposta No Les Votes n’és una mostra, però ara jo us pregunto (No als del BLOG sinó en general):

    Al marge de protestar pel sistema, quants de vosaltres us heu llegit un programa electoral?

    El que pretenc dir és que és absurd que plantegeu un problema si les úniques opcions que contempleu com a votants són: Vota’ls i contribueix al robatori o Abstén-te i deixa’ls fer.

    ResponElimina
  3. Et donc tota la raó!
    És feina de tots lluitar contra les injustícies però no sempre coneixem o tenim les eines per lluitar contra el que creiem que hauriem de lluitar.

    Tampoc serveix de massa anar llegint programes electorals penso jo, perquè si no els compleixen...què passa? Res real, simplement es fa càstig de vot i res més.

    Ens alegra saber que t'agrada el blog, dia a dia estem pensant nous temes i un nou disseny pel blog i treballant al respecte!

    Moltes gràcies per la teva visita!

    Xavier

    ResponElimina