dijous, 28 d’abril del 2011

I love this game


Avui no parlaré de futbol ni del Barça sinó de la NBA, perquè efectivament ja han començat els playoff de la NBA. Per qui no sàpiga com està estructurada la NBA i els seus playoff us faré un petit resum:
La NBA està formada per dues conferències, la del EST i la del OEST en cada una d’elles és divideix en 3 divisions i en cada divisió hi ha 5 equips, per tant hi ha 15 per conferència i 30 en total. Per poder classificar-se pels playoff només ho podran fer els 8 millors equips de cada conferència. Per tant hi haurà 16 equips per disputar els playoff, 8 del est i 8 del oest. On s’enfrontaran el 1r classificat amb el 8è , el 2n amb el 7è i així successivament. Per poder passar cada ronda els equips juguen el millor de 7 partits amb el següent format : 2-2-1-1-1. On sempre l’equip que té millor balanç de victòries/derrotes té el factor pista a favor. Un cop arribats a la final de conferència, hi haurà la gran final per guanyar l’anell, on s’enfrontarà el equip guanyador del est amb el de l’oest i on el factor pista també prové del millor balanç de victòries durant la lliga regular.
Un cop situats amb el format, anem a parlar del que m’agrada, el bàsquet, molta gent que està acostumada al bàsquet europeu té la sensació que la NBA és un esport de cara a la galeria, on hi ha més espectacle que bàsquet, però no és així. Està clar que la NBA és una competició on la publicitat i el màrqueting està molt per sobre que Europa, però també es pot veure bàsquet del bo. Segurament els plantejament tàctics són diferents però com a tot va a gustos. Jo us recomano que abans de parlar sobre la NBA veieu un bon partit i veureu que és molt més que espectacle. Ja que les defenses 1 vs 1 són més agressives i és un joc molt més físic.
Aquest any els playoff, crec que la conferencia del Est les coses estan molt més igualades, on segurament hi haurà 3 grans equips favorits: Chicago Bulls a mans del espectacular Derrick Rose, Miami Heats amb el trio màgic format per Lebron James, Dywane Wade i Chris Bosh i finalment els veterans Celtics on personalment són el meu equip preferit. Un altre equip a destacar podrien ser Orlando magics però els veig per un nivell per sota dels altres tres.
En canvi a la conferencia Oest segurament la final serà entre els Lakers de Pau Gasol i Kobe Bryant i presumiblement San Antonio , encara que ara mateix està en un mach ball contra Memphis ja que van 1-3.
De moment encara estan en els quarts de final i d’aquí a la final hi haurà més d’una sorpresa.
Pd: No em puc estar sense parlar del Barça, gran partit el d’ahir però com diria Guardiola no diguem blat fins que no estigui al sac i ben lligat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada