dijous, 21 d’abril del 2011

S'hi val tot per guanyar?

Ens podem permetre que el joc del antifutbol pugui guanyar títols?, desprès de la ressaca de la final de copa m’agradaria analitzar el joc del Madrid i del Barça. En aquest cas em dona la sensació que aquest Madrid actua com la Kriptonita de Superman, ja que el seu estil de joc no és de creació sinó destrucció. Per tant Mourinho ha creat un joc antibarça, enlloc de crear el seu propi estil.
Només cal veure la primera part del partit on el Madrid ha sortit amb 3 grans objectius, no deixar jugar a Xavi i Iniesta, parar totes les accions amb faltes i protestar totes les accions que l’àrbitre xiules. Per tant en els primers 45 minuts el Barça no ha jugat a re i només ha pogut xutar 1 cop sense causar perill. En canvi el Madrid ha tingut 3 clares ocasions de gols provinents de 3 pilotes perdudes i sortida al contratac, on és el millor equip del món amb aquestes accions. Per tant a la mitja part ens hem anat amb una sensació impotència i de mala llet barrejades i més tenint en compte la impunitat del joc del Madrid. Pel meu parer crec que l’àrbitre ha estat massa tou en treure la primera groga al Madrid i això ha generat que jugadors com Pepe fossin molt agressius.
En la segona part tot semblava que havia canviat, ja que el Madrid segurament per l’esgotament de la primera part ha baixat una mica el nivell defensiu i el Barça ha tornat a entrar en el seu joc de toc, rondos i mobilitat de pilota. Llavors durant aquest moments de gran futbol és quan ha sorgit la figura del porter del Madrid, Iker Casillas amb dues parades providencials. A poc a poc que anaven passant els minuts el Madrid s’ha anat tancant i esperant que passessin els minuts fins arribar a la pròrroga.
Un cop passat els 90 minuts i a la pròrroga ha estat un cara creu on en una gran acció de Di Maria ha centrat una pilota i Cristiano Ronaldo ha rematat a plaer de cap. A partir d’aquí Mourinho ha posat l’autobús i el partit ha estat una gran agonia fins el xiulet final.
Per part dels jugadors del Barça re a dir, han tingut una gran actitud i han sortit a per totes. Ara a esperar-los a la semifinal de la lliga de campions. On esperem que aquest cop el barça passi per sobre el seu joc i passi la eliminatòria.

Pd: Les botifarres de Pepe a l’afició del Barcelona a la celebració del gol espero que siguin castigades durament, perquè accions així son les que causen problemes.

2 comentaris:

  1. Si que ens podem permetre de que "l'antifutbol" guany títols. L'objectiu que tenia al Reial Madrid amb la contratació de Mourinho era de guanyar algún títol a qualsevol preu, sigui jugant amb "l'atifutbol", contratac o creativament, però per això has de tindre uns cert tipus de jugadors. Una cosa ha de quedar ben clara és de que Mourinho se li contracta per tindre éxits ara, al present i no per dintre de 3-5 anys, es a dir, és un entrenador que està per guanyar títols (es pot veure al seu curriculum lo que ha guanyat en diferents equips com lligues, champions....) no imposa una filosofía de joc com fa el Barça, i que no deixi una herència futbolistica quant se'n va d'un equip (veure com està aquesta temporada l'Inter desprès d'haver guanyat el triplet la temporada pasada amb Mourinho com entrenador) per això vull dir que potser no ens agradi la seva forma de plantejar els partits, de com vol que els seus jugadors juguìn els partits, la seva manera xulesca de comportar-se, de parlar....però la realitat és que amb el Reial Madrid en menys d'un any ha arrivat a una final i la ha guanyada.

    P.D.: Sóc un culé aferrim ì no m'agrada gens el futbol que practica Mourinho i com es comporta ell

    ResponElimina
  2. Digues que sí Edu!
    Moltes gràcies pel teu comentari! Estem contens de que ens segueixis!
    :)

    Xavier

    ResponElimina